Tradiciškai ledai gaminami su grietinėle ir kiaušiniais. Bet pagardinkite juos šokoladu su mėtų skonio įdaru – šaldanti gaiva taps itin maloni.
Reikės:
500 ml grietinėlės,
250 ml pieno,
5 kiaušinių trynių,
125 ml cukraus,
1 plytos (150 g) šokolado su mėtų skonio įdaru,
4 šviežių mėtų lapelių.
Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą ir kaitinkite ant lėtos ugnies iki virimo.
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, išplakite iki baltumo. Į masę nuolat maišydami palaipsniui supilkite šiltą grietinėlės ir pieno mišinį. Supilkite mišinį atgal į puodą, vėl išmaišykite ir kaitinkite ant labai lėtos ugnies, stebėdami, kad neužvirtų, kol pradės tirštėti. Supilkite atgal į dubenį, kad pravėstų.
Į masę įmaišykite smulkiai sutrupintą šokoladą ir kapotus mėtų lapelius, supilkite ją į šaldymui tinkamą ledų indą. Laikykite šaldiklyje 2 valandas, tada gerai pertrinkite šakute pradėjusią stingti masę. Vėl šaldykite 2 valandas, dar kartą išmaišykite ir palikite šaldiklyje, kol ledai taps vientisos konsistencijos.
Patiekite ledus vafliniuose indeliuose apibėrę šokolado drožlėmis.
Įdomu!
Pieno ir grietinėlės santykis leduose priklauso nuo to, riebesnius ar liesesnius mėgstate. Pieną ir grietinėlę galima keisti ir kitais produktais – pavyzdžiui, jogurtu ar net maskarponės sūriu. Beje, kuo ledai riebesni, tuo tolygesnė jų struktūra ir mažiau vandens kristalų.