Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu, kuris tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui.

Reikės: 

1-2 mažų cukinijų;

1-2 puodelių džiuvesėlių;

50-100 g smulkiai tarkuoto parmezano;

smulkintų žalumynų;

1 a.š. džiovinto česnako miltelių;

0.5 a.š. druskos;

0.5 a.š. juodujų pipirų;

1 -1.5 v.š. raudonojo kario;

2 kiaušinių.

Padažui:

2 v.š. gero skanaus majonezo;

2 v.š. graikiško ar islandiško jogurto;

1 česnako skiltelės;

smulkintų žalumynų;

druskos, pipirų pagal skonį;

1 v.š. citrinos sulčių.

Asmeninis albumas

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai. Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais. Šakute išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiuvesėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą, taip pakartojame su visais cukinijos griežinėliais.

Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apie 15-20 min. Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmašome. 

Skanaus!

Asmeninis albumas

Šaltinis: http://jelena-rimaviciene.blogspot.com

Mano išsaugoti straipsniai