53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

Reikės (2 gan didelės porcijos):

1 didelis svogūnas;

Cukinija;

Raudonoji paprika;

Didelė morka;

Pomidoras;

2 skiltelės česnako;

Sojų padažas;

1 valg. šaukštas sezamų sėklų;

Mažas džiovintas čili pipiras;

Druska, juodi pipirai;

½ šaukštelio maltos džiovintos raudonosios paprikos;

1 valg. šaukštas krakmolo.

Asmeninis archyvas

Paruošimas:

Daržoves nulupti ir supjaustyti: svogūną, pomidorą, papriką stambiai, cukiniją – šiek tiek smulkiau, o morkas šiaudeliais. Česnaką susmulkinti.

Įkaitinti gilią keptuvę Wok‘ą. Tokioje keptuvėje viskas kepa labai greitai, todėl visas daržoves reikia pasiruošti iš anksto, kad vėliau būtų galima dėti vieną ingredientą po kito ir maišant kepti. Be to, šiam patiekalui daržovės turi būti ne perkeptos, o tik šiek tiek apkeptos ir turi jaustis jų traškėjimas. Taigi patiekalą paruošite kone per penkias minutes.

Įpilti į keptuvę aliejaus ir į įkaitusį aliejų sumesti cukinijas bei morkas. Maišant truputį pakepinti. Pabarstyti druska ir pipirais, sutrintu džiovintu čili pipiru (galima naudoti ir šviežią čili pipirą). Sudėti papriką ir vėl šiek tiek pakepinti. Galiausiai dėti svogūnus, pamaišyti, po minutės dėti pomidorą ir vėl pamaišyti. Įpilti keletą šaukštų (o geriau iš akies ir pagal kiekvieno skonį) sojų padažo.

Krakmolą ištirpinti ¼ stiklinės vandens ir supilti į keptuvę. Viskas labai greitai sutirštėja, todėl iškart į keptuvę dar įpilti gerą stiklinę vandens. Padažas turi būti tokios konsistencijos kaip netirštas kisielius. Jei trūksta skonio, įpilti dar šiek tiek sojų padažo. Suberti smulkintus česnakus, sezamų sėklas ir keptuvę iškart nuimti nuo ugnies. Daržoves patiekti su ryžiais ar kuskuso kruopomis.

Mano išsaugoti straipsniai