Tobulas receptas sekmadienio pasilepinimui!
Lietiniams blynams reikės:
kiaušinio;
4 šaukštų pieno;
vandens;
0,5 a.š. ciberžolės (nuo jos blynai taps gražiai geltoni);
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio cukraus;
žiupsnelio čili prieskonių mišinio;
miltų (aš maišiau perpus su speltos miltais);
2 šaukštai aliejaus.
Įdarui (8 blynams)
1 nedidelės cukinijos;
1/4 nedidelio kopūsto;
2 morkų;
2 svogūnų;
0,5 poro;
3 keptų koncervuotų paprikų;
2 skiltelių česnako;
druskos;
pipirų.
Imame kiaušinį, išplakame su žiupsneliu druskos, cukraus, ciberžole ir čili prieskonių mišiniu. Pilame pieno, po truputį pilame miltus, vis plakant, kad nesusidarytų gumuliukų. Pilame miltų tiek, kad maišant pasidarytų tirštesnė masė, paskui skiedžiame vandeniu, kol tešla taps skystesnė, bet ne per skysta, pilame vėl šiek tiek miltų, vis paplakame, kad miltai gražiai pasiskirstytų, vėl pilame vandens. Kartojame viską taip pat, kol padarysime reikiamą tešlos kiekį. Galiausiai įpilame kelis šaukštus aliejaus ir viską sumaišome. Keptuvę gerai įkaitiname, pradžiai visada patepu keptuvę su teptuku aliejumi, kad blynus galima būtų lengvai apverst.
Įdarui supjaustome svogūnus kubeliais, porą žiedeliais, pakepiname, kol suminkštės, dedame tarkuotas morkas ir pjaustytus kopūstus. Primažiname ugnį ir patroškiname, kol morkos ir kopūstai pradės minkštėti. Kai daržovės suminkštės dedame šiaudeliais pjaustytą cukiniją, juostelėmis pjaustytą papriką ir smulkiai kapotą česnaką. Viską padruskiname ir papipirinime ir dar patroškiname 5-7 min., kol cukinijos šiek tiek suminkštės. Duodame įdarui pravėsti. Imame blyną, dedame po kelis šaukštus įdaro ir susukame. Apkepiname svieste ghee arba tiesiog aliejuje. Tiekiame su grietine.
Skanaus!
Šaltinis: http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/