Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!
Tunu įdaryti šaukšteliai
Vienai tokiai lėkštei reikėjo:
pusės pakelio jau pagamintų šaukštelių (juos galite rasti bet kurioje parduotuvėje);
skardinės tuno savo sultyse;
0,5 galvutės mėlyno svogūno;
2 kiaušinių;
50 g fermentinio sūrio;
majonezo be konservantų;
druskos;
pipirų.
Šakute suminkome tuną, dedame labai smulkiai pjaustytą svogūną, įtarkuojame kiaušinius ir sūrį, pabarstome druska ir pipirais, sumaišome visą įdarą su majonezu, dedame įdarą į šaukštelius, papuošiame petražolėmis.
Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru
Reikės:
1 lavašo;
400 g pievagrybių;
pakuotės fermentinio sūrio;
2 virtų kiaušinių;
geros saujos marinuotų kaparėlių;
2 nedidelių svogūnų;
druskos;
pipirų;
majonezo be konservantų.
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka. Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, dedame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską dar keletą minučių pakepame.
Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavašą padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame įdaru ir atsargiai susukame, suvyniojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Skanaus!
Už receptus dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“