Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.
Bulvių tešlai reikia:
600 g virtų bulvių
200 g varškės;
1 kiaušinio;
2 šaukštų miltų;
druskos.
Įdarui reikia:
200 g kiaulienos faršo;
1 svogūno;
druskos;
pipirų.
Gaminimas:
Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite.
Įmuškite kiaušinį, suberkite pertrintą varškę, miltus ir gerai išminkykite.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
Suberkite mėsos faršą, pagardinkite druska pipirais ir truputį pakepinkite.
Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.