Imbierinis namelis – tai ne tik skanėstas, bet ir namų puošmena. Skirkite tam apie šešias valandas ir nudžiuginkite visą šeimą!
Ingredientai:
Sviestas: 425 g;
Cukrus: 425 g;
Kiaušiniai: 1 vnt.;
Sirupas: 2 šaukštai;
Cinamomas: 2 šaukšteliai;
Džiovinto imbiero milteliai: 1 šaukštelis;
Gvazdikėliai (malti): 1 šaukštelis;
Miltai: 1 kg;
Kepimo milteliai: 4 šaukštelis.
Gaminimas
Visos šios dalys sulipdomos specialiai paruošta cukraus ir kiaušinio baltymo mase, kuri sulipdo ir sutvirtina visą konstrukciją. Dekoruojant patariama pasitelkti fantaziją – ta pačia mase, kurios pagrindas yra kiaušinio baltymas ir cukrus, papuošiamas stogas, langinės, ja klijuojami saldainiai.
Užkaitinkite sirupą su prieskoniais, išmaišykite ir ataušinkite. Išsukite margariną su cukrumi. Įmaišykite kiaušinį. Sumaišykite sirupą, margariną su cukrumi ir kiaušiniu. Jei margarinas imtų stingti, įpilkite truputį miltų.
Sudėkite plaktą grietinėlę. Pabaigoje supilkite gesintą sodą ir miltus. Gerai išmaišykite. Atšaldykite tešlą šaldytuve per naktį. Kepkite kitą dieną iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Papuošimui naudokite kiaušinio trynį ir cukraus pudrą.
Žingsniai
Daugiau receptų: www.1000receptu.lt