Kibinai yra mano mėgiamiausias patiekalas, kai reikia gaminti daugiau nei 4 žmonėms. Labai lengva, greita ir svarbiausia skanu. Žinoma, darant dideliam kiekiui žmonių susiduri su problema, kad būna daug mėsos, daug tešlos, kuriai išminkyti reikia vyriškų rankų. Bet, matyt, tešlos minkymas pas mane yra paveldėtas iš senelio. Aš visada kibinus darau su kiauliena, nes aviena man nepatinka. Bet galima būtų daryti su bet kuo, pradedant vištiena, baigiant daržovėmis. Beje, naudoju ne faršą, o kapotą mėsą, nes taip skaniau.
35 kibinams padaryti reikės:
1 kg sprandinės riebesnės (jei nelabai riebi, tada reikia dėti šoninės arba lašinių);
~1 kg miltų;
4 svogūnai;
4 kiaušiniai (nuotraukose 5, nes buvo labai maži);
450 g margarino;
200 g grietinės;
mairūno, druskos, pipirų.
Pirmiausia ruošiame tešlą. Kiaušinius iškuliame į dubenį, tik atskirai puodelyje pasiliekame vieną trynį. Įdedame šaukštelį druskos, beveik visą grietinę (pasiliekam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame.
Tada sudedame supjaustytą kambario temperatūros margariną ir miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti, nelimpanti. Tešlą reikia dėti į šaldytuvą ir atšaldyti. Galima ir per naktį.
Tuo tarpu susmulkiname mėsą, svogūnus, viską gerai sumaišome, nepamirštam sudėti likusią grietinę, prieskonius, druską, pipirus. Ir vėl viską gerai išmaišome.
Imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame.. ir taip, kol baigsis tešla arba mėsa. Kiek esu daręs kibinus, visada pas mane nelieka nieko, t.y. nei mėsos nei tešlos.
Aišku, kai kurie kibinai gaunasi prigrūsti mėsos, o kiti dideli, bet su nedaug įdaro. Kibinus aptepame paliktu išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Skanaus!