Užtruksite tik apie 20 minučių. O tai tikrai taps mėgstamiausiu užkandžiu prie vyno ar alaus, vakariniams pasisėdėjimams ir naktinėjimams.
Reikės:
– 1 prancūziško ilgo batono;
-100 gr. kambario temp. sviesto;
-100 gr. majonezo;
-150 gr. tarkuoto sūrio;
-svogūno laiškų šakelės;
-200 gr. smulkintų alyvuogių.
Sudėtingiausia šiame recepte susmulkinti alyvuoges. Naudojam alyvuoges be kauliukų, ir jas susmulkinam.
Tada sumaišome ir gerai išsukame sviestą, majonezą, sūrį. Sudedame smulkintus svogūno laiškus. Kadangi pas mus namie yra nevalgančių alyvuogių, tai daliai batono naudosime tokį užtepą.
Batoną perpjauname skersai ir tepame masę ant viršaus. Porcija be alyvuogių baigta. Tada į užtepą sudedame pjaustytas alyvuoges ir vėl gerai išmaišome. Sutepame likusius batonus.
Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 min.
Skanaus!