Reikės: 500 g šaldytos sluoksniuotos (bemielės) tešlos, 300-350 g maltos mėsos, 1 svogūno, 100 g pievagrybių, 3 šaukštų džiūvėsėlių, 1 trynio, susmulkintų žalumynų, 1/2 šaukšto maltos mėsos prieskonių.
Tešlą atšildykite. Mėsą kartu su supjaustytais svogūnais ir pievagrybiais apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais ir žalumynais. Atšaldykite ir sumaišykite su džiūvėsėliais. Ant tešlos sudėkite įdarą, išlyginkite, tešlos galus užlenkite ir suvyniokite.
Vyniotinį patieskite į miltais pabarstytą skardą, aptepkite plaktu tryniu ir dėkite į iš anksto iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių karštį sumažinkite ir kepkite dar 20-25 minutes. Vyniotinis skanus ir karštas, ir šaltas.
Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!