Labai mėgstu lietuviškus tradicinius patiekalus. Nors bulvė į Lietuvą atkeliavo palyginus nesenai — XVIII amžiuj, o Vakarų Europoj bulvė buvo jau žinoma daugiau nei 100 metų, bet atrodo, kad lietuvių virtuvėje prigijo labiausiai.
Man atrodo, kad kitų šalių virtuvės tokios įvairovės su bulvėm neturi. Ir cepelinai, ir plokštainis, ir vėdarai, blynai, kleckai, košės ir t.t.
O šis blynų receptas labai vyriškas, nes reikia ne tik susitarkuoti bulves, bet dar reikės jas ir išspausti, kad liktų kuo mažiau vandens. Blynai bus skanūs ir traškūs, dar skaniau su grietine ir kefyru.
0,5 kg bulvių;
druskos, pipirų.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Tada paimti rankšluostį ir gerai išpausti bulves. Išspaudas padruskinti ir papirinti.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Į keptuvę su aliejum dėti bulves, suformuoti blyną. Svarbu, kad butu visur vienodo storio, ne per storas.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Su mentele paspausti, kad tarkiai suliptų. Kai vieną pusė gražiai paruduoja, atsargiai apversti ir baigti.
Pavyko 4 dideli blynai. Porcija dviem.