Ši deserto idėja turėtų patikti daugeliui. Kai kas neįprasto, bet labai skanaus.
Reikės:
2 puodeliai miltų (puodelis – 250ml);
3/4 šaukštelio druskos;
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
3/4 šaukštelio kepimo sodos;
2 šaukštai cinamono;
1 šaukštas imbiero miltelių;
jeigu mėgstate – šaukštelis maltų gvazdikėlių;
1/3 puodelio rudojo cukraus (arba 1 puodelis rudojo ir 1/3 puodelio balto cukraus);
2/3 puodelio aliejaus;
2 puodeliai moliūgo tyrės;
2 maži kiaušiniai.
Kremui:
2 puodelių cukraus pudros;
175 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros);
150 gramų kreminio sūrio;
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos arba vanilinio cukraus;
1 šaukštelis citrinos sulčių.
Procesas:
Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, soda, cinamonu, imbiero milteliais. Tuomet atskirai išplakame kiaušinį su cukrumi, aliejumi ir moliūgo tyre. Sumaišome, kad gautume vientisą masę. Ant kepimo skardos, patiestos kepimo popieriumi, dedame masę ir formuojame apskritimus iš tešlos. Pastaba: gautą masę reikia sudėti į maišelį, kad būtų patogiau formuoti pyragėlius (tai galima daryti su konditeriniu maišeliu). Priklausomai nuo dydžių kinta vienetai. Kepti reikia apie 20 minučių, 170 laipsnių temperatūroje.
Kai iškeps, reikia leisti atvėsti, tuo pat metu paruošti kremą. Kremui geriausia išsukti sviestą ir cukraus pudrą iki labai purios ir balkšvos masės. Dedame vanilę ir citrinos sultis ir galiausiai atsargiai įmaišome kreminį sūrį. Kremą reikia gerai išmaišyti, bet nepermaišyti, nes kitaip jis bus per skystas.
Kai sausainiai atvės, tuomet reikia juos sulipdyti kremu (t.y. pirma ant vieno sausainio dėti po šaukštą ar šaukštelį kremo ir tik tada sujungti su kitu sausainiu. Galiausiai patartina palaikyti vieną valandą šaldytuve, kad pyragėliai sustingtų.
Lauksime Jūsų receptų: manonamai@delfi.lt