Užtruksite tik 30 minučių, o visa šeima bus sužavėta!
Reikės:
Vištienos (4 šlaunelės ir 4 kulšelės);
3 v.š. medaus;
3 v.š. sojos padažo;
2 v.š. vyno acto;
100 ml sultinio (arba vandens);
2 česnako skiltelės.
Vištieną pabarstome druska ir pipirais.
Jei norite odą prieš, tai galite nuimti, bet ji ir apskrudus skani. Gerai įkaitinti keptuvę ir dalimis apkepinti vištieną, kad apskrustų. Nereikia pilnai iškepti, užteks apkepti. Apkepus, toje pačioje keptuvėje pakepam smulkintą česnaką, po to supilam sultinį ir nuo keptuvės dugno nuvalome visus priekepus — padažo pagrindas.
Supilam actą, sojų padažą, medų. Viską gerai išmaišome. Sudedam atgal į keptuvę vištieną, ant viršaus uždedam greipfruto grežinėlių ir viską paliekame kokiai 10–15 min.
Per tą laiką vištiena turi pilnai iškepti, o padažas, nugaravus vandeniui sutirštėti, karamelizuotis. Vištos gabaliukus gerai apvoliojame lipniame padaže. Skanaus!