Pita – plona mielinė graikiška duona. Ji labai populiari greito maisto užkandinėse, nes į ją galima prikimšti, ko tik nori. Pita įdomi tuo, kad ji neiškepta yra viensluoksnė, o iškepusi pasidaro dvisluoksnė, t.y. iškepta viduje turi tarpą – kišenę, į kurią ir dedami priedai bei padažai. Taigi siūlome išbandyti!
Reikės:
1 pak. sausų mielių;
100 ml šilto vandens;
~300 ml (1,5 stiklinės) miltų;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos.
Viską sumaišome ir gerai išminkome. Minkome rankomis, tol kol tešla tampa šilikine — minkšta ir švelni.
Išminkytą tešlą kildiname pora valandų. Jei namuose šalta, truputį pakaitinkit orkaitę ir ten kildinkite tešlą.
Iš tešlos kočiojame maždaug 15–20 cm skersmens ir kokių 3–5 mm storio blynus (pamėginkite visaip ir pamatysite, kaip jums labiau patiks). Blynams leidžiame pakilti dar 10–20 min, arba, kol orkaitė įkais iki 250 laipsnių.
Orkaitė turėtų įkaisti jau su skarda. Įkaitus orkaitei ant skardos dedame porą blynų ir kepame 4–5 minutes. Pastebėkite, kaip tešla pradeda pūstis, tarsi balionas.
Iškeptas pitas dedame į lėkštę ir užklojame švariu virtuviniu rankšluoščiu, kad vėsdamos nesukietėtų ir būtų minkštos.
Skanaus!