Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien norime Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, kuris puikiai tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis pietums ar vakarienei, ar galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Pyragui reikės:
1 pakelio sviestinės bemielės tešlos (jau atšaldytos)
250 g pievagrybių;
2 didelių svogūnų;
1 skardinės tuno gabalėlių savo sultyse (nesmulkinto);
šiek tiek svogūno laiškų;
druskos;
pipirų;
4 kiaušinių;
150-200 ml grietinėlės 13%;
50 g tarkuoto sūrio;
pomidoro;
petražolių;
1 trynio.

Asmeninis archyvas

Supjaustome svogūnus, pievagrybius, kepame iki auksinės spalvos. Nupilame tuno sultis, dedame į keptuvę prie sovgūnų ir pievagrybių, beriame smulkintus svogūnų laiškus, paskaniname druska ir pipirais ir dar pakepiname kelias minutes. Dubenėlyje šiek tiek išplakame kiaušinius su grietinėle ir tarkuotu sūriu.

Asmeninis archyvas

Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimus pagal kepimo formą. Formą ištepame aliejumi, dedame vieną tešlos apskritimą, padarome aukštesnius kraštus, su šakute pabaksnojame visą padą. Beriame tuno ir pievagrybių įdarą, užpilame kiaušinių plakiniu. Uždengiame kitu tešlos apskritimu ir taip pat pabaksnojame šakute. Pyrago viršų aptepame kiaušino tryniu. Supjaustome pomidorą, išdėliojame ant pyrago. Orkaitę įkaitiname iki 180 laispnių temperatūros, kepame kol pyragas gražiai apskrus. Duodame šiek tiek atvėsti, pabarstome smulkintomis petražolėmis, tada galima pjaustyti. Valgome su salotomis, kaip papgrindinį patiekalą arbą kaip užkandį.

Asmeninis archyvas

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Mano išsaugoti straipsniai