Žuvys, ypač baltosios, puikiai dera su bulvių koše, kaip ir fermentinis sūris su žuvų kotletuose.
Reikės: 500 g baltųjų žuvų (menkių, jūrų lydekų), 1 svogūno, 1 kiaušinio, 4 šaukštų manų kruopų, 150 g fermentinio sūrio, džiūvėsėlių, sumaišytų su sezamų sėklomis, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.
Žuvis sumalkite mėsmale kartu su svogūnu, įberkite pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį, suberkite manus ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite 15 minučių. Sūrį supjaustykite griežinėliais.
Kotletus lipdykite taip, kad sūris atsidurtų vidury mėsos kukulio. Drėgnomis rankomis jį suformuokite, apvoliokite džiūvėsėliuose su sezamų sėklomis ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.