Gėlės gali papuošti jūsų stalą būdamos ne tik vazoje, bet ir lėkštėje. Gamtoje ir mūsų soduose auga dešimtys gėlių, kurios yra valgomos. Didesnę dalį jų galima vartoti šviežias: pagardinti salotas, sriubas, mėsos ir kitus patiekalus arba jas galima džiovinti ir vartoti visus metus. Siūlome išmėginti kelis paprastus receptus, kurie jūsų maistui suteiks pasakiškų gėlių aromatų ir skonių....
Rugiagėlės
Nuo senų laikų žmogus ieškojo vaistų gamtoje. Žiniuoniai atkreipė dėmesį į gydomąsias kai kurių augalų savybes, pradėjo juos rinkti, auginti, ruošti vartojimui kaip vaistus. Taip ir atsirado liaudies medicina. Tai buvo ir maistas, ir vaistas. Šiais laikais galima užduoti klausimą sau: ar galime patys užsiauginti vaistažolių? Žolininkė ir vaistininkė Jadvyga Balvočiūtė sako, kad nedidelį vaistažolių darželį įmanoma turėti kiekvienam....