Krakmolas šiandien yra kiek primirštas maisto priedas, kurio pakuotė paprastai laikoma sunkiai prieinamoje virtuvinės spintelės vietoje. Jo prireikia tik tuo atveju, jei yra verdami cepelinai, virtiniai ar kisielius. Tačiau šie baltos spalvos milteliai namų buityje gali pasitarnauti kur kas dažniau. Pristatome 7 netikėtus krakmolo panaudojimo būdus....
krakmolas
Paprastai kaskart po šventės ar svečių apsilankymo su užstale staltiesę tenka skalbti: beveik visada ant jos lieka vyno dėmių, riebalų dėmių nuo kepsnio, dar ir vaško dėmių nuo žvakių. Kaip visa tai išskalbti?...
Bulvių krakmolas – tai produktas, gaunamas iš bulvių, birūs balti ar šiek tiek gelsvoki milteliai, kuriuos organizmas virškina kuo puikiausiai. Vis tik krakmolas dažnai įvertinamas toli gražu nepakankamai. Jį galima pavadinti nepamainomu pagalbininku, kuris geros šeimininkės namuose visada turi būti po ranka. Egzistuoja daugybė šio produkto panaudojimo būdų, tinkamų buičiai. Be to, krakmolas tinkamas dar ir daugybei negalavimų gydyti....
Pačio paprasčiausio bulvių krakmolo savo virtuvėje anksčiau turėjo kiekviena šeimininkė, tačiau dabar jis yra nepelnytai primirštas. Juk daugelį buitinių problemų galima išspręsti nenaudojant brangių cheminių preparatų, kurie, beje, daugelį ir alergizuoja....