Paties paprasčiausio bulvių krakmolo savo virtuvėje anksčiau turėjo kiekviena šeimininkė, tačiau dabar jis yra nepelnytai primirštas. Daugeliui buitinių darbų nebūtina naudoti brangių cheminių priemonių, kurie, beje, daugelį ir alergizuoja. Tam dažnai puikiai pasitarnauja mums gerai žinomi ir maistui naudojami produktai. Šįkart dalinamės pigaus ir paprasto produkto – krakmolo panaudojimo buityje galimybėmis.
krakmolas
Bulvių krakmolas – tai produktas, gaunamas iš bulvių, birūs balti ar šiek tiek gelsvoki milteliai, kuriuos organizmas virškina kuo puikiausiai. Vis tik krakmolas dažnai įvertinamas toli gražu nepakankamai. Jį galima pavadinti nepamainomu pagalbininku, kuris geros šeimininkės namuose visada turi būti po ranka. Egzistuoja daugybė šio produkto panaudojimo būdų, tinkamų buičiai. Be to, krakmolas tinkamas dar ir daugybei negalavimų gydyti....
Krakmolas šiandien yra kiek primirštas maisto priedas, kurio pakuotė paprastai laikoma sunkiai prieinamoje virtuvinės spintelės vietoje. Jo prireikia tik tuo atveju, jei yra verdami cepelinai, virtiniai ar kisielius. Tačiau šie baltos spalvos milteliai namų buityje gali pasitarnauti kur kas dažniau. Pristatome 7 netikėtus krakmolo panaudojimo būdus....
Paprastai kaskart po šventės ar svečių apsilankymo su užstale staltiesę tenka skalbti: beveik visada ant jos lieka vyno dėmių, riebalų dėmių nuo kepsnio, dar ir vaško dėmių nuo žvakių. Kaip visa tai išskalbti?...