Atsibodo įprastos salotos? Išbandykime šiandien kai ką naujo kartu!
Sudėtis:
3 bulvės
1 didelė saldžioji bulvė (batatas);
1 svogūnas;
Pusė cukinijos;
100 g sūrio Feta;
Petražolės;
Aliejus;
Balzaminis actas;
Sojų padažas;
Citrinos sultys.
Paruošimas:
Bulves (paprastas ir saldžias) išvirti, atvėsinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ar truputį mažesniais šiaudeliais, sudėti į indelį, gausiai apibarstyti druska ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip paruošti svogūnai bus švelnesnio skonio. Po 10-15 min. vandenį nupilti ir svogūnus nusausinti.
Cukiniją supjaustyti šiaudeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Į salotinę sudėti susmulkintas bulves, svogūnus, cukiniją ir kubeliais pjaustytą fetos sūrį.
Užpilui sumaišyti aliejų, sojų padažą, balzaminį actą ir truputį citrinos sulčių. Ragaukite, kol užpilo skonis bus tinkamas jums. Užpilą supilti į salotas, įberti sukapotų petražolių ir gerai išmaišyti. Skaniausia, kai mišrainė pastovi sumaišyta bent valandą.
Skanaus!