Savaitgalį praleiskite prie griliaus, su šeima ar draugais bei pasinaudokite lengvais ir nebrangiais patiekalų pasiūlymais. Pasigaminkite gardžius bei maistingus pietus, o po jų – greitai bei paprastai paruošiamą desertą.
Savaitgalio pietums – viščiukų ketvirčių iešmeliai
Jums reikės:
1 kg viščiukų ketvirčių mėsos
4 skiltelių česnako
6 v. š. garstyčių
2 v. š. majonezo
Paruošimas:
Supjaustykite viščiukų ketvirčių mėsą nedideliais gabalėliais. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite jį su vištienos gabalėliais bei garstyčiomis ir majonezu. Padėkite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 4–6 valandoms.
Marinuotą vištieną tankiai sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant grilio, vartydami, kol iškeps. Iešmelius galite kepti ir orkaitėje, įkaitinę ją iki 200 laipsnių. Orkaitėje vištiena keps apie 15–20 min. Iškeptus iešmelius patiekite su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru, nepagailėkite mėgstamų šviežių daržovių bei salotų.
Gaivus ir vasariškas – lengvai paruošiamas braškių desertas
Jums reikės:
250 ml „Pilos“ plakamosios grietinėlės
200 g trintų braškių
Šiek tiek mėgstamų uogų, papuošimui
1 v. š. cukraus pudros
Paruošimas:
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, kol grietinėlė taps standi. Į stiklinę, kurioje ir patieksite desertą, įdėkite šiek tiek suplaktos grietinėlės, tuomet uždėkite sluoksnį trintų braškių. Taip sluoksniuokite pakaitomis grietinėlę ir braškes iki pat stiklinės viršaus, palikdami vietos mėgstamų uogų papuošimui. Skanaus!