Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Ir skanu

Ir skanu, ir nebrangu: savaitgalio pietums – vištienos iešmeliai ir braškių desertas

Savaitgalį praleiskite prie griliaus, su šeima ar draugais bei pasinaudokite lengvais ir nebrangiais patiekalų pasiūlymais. Pasigaminkite gardžius bei maistingus pietus, o po jų – greitai bei paprastai paruošiamą desertą.

Savaitgalio pietums – viščiukų ketvirčių iešmeliai

Vištienos vėrinukai
Vištienos vėrinukai
ELTA

Jums reikės:

1 kg viščiukų ketvirčių mėsos

 4 skiltelių česnako

 6 v. š. garstyčių

 2 v. š. majonezo

 

Paruošimas:

 

Supjaustykite viščiukų ketvirčių mėsą nedideliais gabalėliais. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite jį su vištienos gabalėliais bei garstyčiomis ir majonezu. Padėkite į šaldytuvą ir palikite pasimarinuoti 4–6 valandoms.

 

Marinuotą vištieną tankiai sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant grilio, vartydami, kol iškeps. Iešmelius galite kepti ir orkaitėje, įkaitinę ją iki 200 laipsnių. Orkaitėje vištiena keps apie 15–20 min. Iškeptus iešmelius patiekite su virtais ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru, nepagailėkite mėgstamų šviežių daržovių bei salotų.

 

Gaivus ir vasariškas – lengvai paruošiamas braškių desertas

 

Jums reikės:

250 ml „Pilos“ plakamosios grietinėlės

200 g trintų braškių

Šiek tiek mėgstamų uogų, papuošimui

1 v. š. cukraus pudros

 

Paruošimas:

 

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, kol grietinėlė taps standi. Į stiklinę, kurioje ir patieksite desertą, įdėkite šiek tiek suplaktos grietinėlės, tuomet uždėkite sluoksnį trintų braškių. Taip sluoksniuokite pakaitomis grietinėlę ir braškes iki pat stiklinės viršaus, palikdami vietos mėgstamų uogų papuošimui. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai