Kai išgirstame pavadinimą “įdaryta paprika”, dažniausiai įsivaizduojame, kad į jos vidų galime sugrūsti tik mėsos faršą. Visai ne! Galima paruošti labai skanų patiekalą ir nenaudojant mėsos. Taigi – dar viena idėja vegetariškiems pietums: paprika, įdaryta kuskusu.
Sudėtis:
1 morka;
Pusė vidutinio dydžio cukinijos;
0,5 stiklinės kuskuso kruopų;
70 g sūrio;
4 paprikos;
Džiovintos petražolės;
Malta raudona paprika;
Maltas kuminas (indiški kmynai);
Druska, pipirai;
Skiltelė česnako;
Aliejaus kepimui.
Paruošimas:
Paprikas nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Pasiruošti įdarą. Kuskuso kruopas užpilti 0,5 stiklinės verdančio vandens. Indą uždengti ir palikti 5-7 minutėms – per tiek laiko skystis susigers į kruopas. Po to indą atidengti, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pabarstyti maltais kuminais, malta raudonąja paprika ir viską gerai išmaišyti.
Labai smulkiais kubeliais supjaustyti morką ir cukiniją. Į keptuvę pilti aliejaus, jį įkaitinti ir suberti morkų kubelius. Šiek tiek apkepinti ir suberti cukinijas. Viską pabarstyti druska, pipirais, išmaišyti ir kepti, kol daržovės bus beveik minkštos. Po to suberti kuskuso kruopas ir išmaišyti. Keptuvę nuimti nuo ugnies ir suberti smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį, pabarstyti džiovintomis petražolėmis ir įspausti česnako skiltelę. Išmaišyti, ir įdaras paruoštas.
Įdarą šaukšteliu dėti į paprikų puseles ir jas išdėti į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Paprikos neturi sukepti – jos turi būti šiek tiek traškios.
Skanaus!