Savaitgalį tiesiog privalu išnaudoti lauko virtuvės privalumus. Štai keletas receptų, ką galima iškepti ant laužo!
Kiaulienos suktinukai su daržovėmis
Reikės:
600 g kiaulienos sprandinės;
aliejaus;
druskos, pipirų.
Įdaras:
1 didesnė morka;
100 g šparaginių pupelių (konservuotų);
2 saldžiosios paprikos;
100 g rūkyto kumpio.
Supjaustykite mėsą 1 cm storio gabaliukais ir šiek tiek pamuškite. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Morką ir paprikas supjaustykite 7 cm ilgio gabaliukais ir pakaitinkite karštame vandenyje ar sultinyje. Taip pat supjaustykite kumpį, nusausinkite pupeles. Kumpio gabaliukus dėkite ant kiaulienos, ant jų – pupeles ir du tris morkų bei paprikų gabaliukus. Suvyniokite mėsą ir sutvirtinkite smeigtuku. Kepkite maždaug 15 minučių.
Broilerių filė vyniotinis ir sūriu su česnakais
Reikės:
2 broilerių filė;
200g tarkuotos mocarelos;
3-4 česnako skiltelės;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
druskos.
Nusausinkite filė, perpjaukite išilgai pusiau ir šiek tiek pamuškite. Sumaišykite mocarelą ir sutrintus česnakus. Sūrio ir česnakų masę dėkite ant filė, suvyniokite ir sutvirtinkite smeigtuku. Prieš kepdami ištepkite aliejumi, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. kepkite, kol sūris pradės lydytis.
Kepsninėje kepti bananai
Reikės:
4 bananai;
4 šaukštai maltų lazdyno riešutų.
Bananus su žieve perpjaukite išilgai pusiau. Kepkite žieve į apačią, kol bananų vidus paruduos ir suminkštės. Patiekdami užbarstykite maltų riešutų.
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.