Šiandien siūlome pasigaminti dar vieną patiekalą su burokėliais. Tai visiems žinoma mišrainė, tik šį kartą su keptu varškės sūriu.
Sudėtis:
1 didelis virtas burokėlis;
2 bulvės;
1 didelis pomidoras;
Svogūnų laiškai;
Pusė varškės sūrio su česnakais;
1 raugintas agurkas;
Arb. šaukštelis balzaminio acto;
Citrinos sultys;
Druska;
Alyvuogių aliejus.
Paruošimas:
Virtą burokėlį supjaustyti kubeliais, užpilti balzaminiu actu, citrinos sultimis, pabarstyti druska ir palikti maždaug 15 minučių.
Bulves išvirti, ataušinti ir supjaustyti kubeliais. Pomidorą ir raugintą agurką taip pat supjaustyti kubeliais. Susmulkinti svogūnų laiškus. Visas daržoves sumaišyti salotinėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Varškės sūrį supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje. Apkeptą sūrį užberti ant sumaišytos mišrainės.
Skanaus!