Gardūs, traškūs ir kvepia vasara: taip, tai – lietuviški trumpavaisiai agurkai. Šios daržovės – kupinos vitaminų ir mineralų, o ir paskanina jos praktiškai kiekvieną mėsišką patiekalą, ypač paruoštą grilyje. Dar daugiau teigiamų emocijų sukels gaivinanti agurkų šaltsriubė, kurią rekomenduojame būtinai išbandyti šiltuoju sezonu....
šalta sriuba
Kai už lango – tikra vasara, šaltibarščiais gaivintis norisi nors ir kasdien. Kavinėse toks įprotis gali gerokai palengvinti kišenę, tačiau gaminant namuose, jais mėgautis galima iki valiai. Visam puodui skaniausio vasaros patiekalo pasigaminti tereikės mažiau nei 10 eurų, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Panašiai tiek tekainuos ir ispaniška „Porra Antequerana“, kurią lietuviški šaltibarščiai paliko už nugaros geriausiai į...