Italai šį makaronų patiekalą vadina pasta carbonara. Tai vienas iš daugelio būdų skaniai paruošti spagečius....
makaronai
Kai italų klausia, kas iš tikrųjų sugalvojo makaronus, jie kažkaip nenorom atsako, kad kinai. Ir ką čia slėpti – patiekalas, kuriuo taip didžiuojasi Apeninų pusiasalis, gimė Rytuose, ir tai atsitiko daugiau kaip prieš keturis tūkstančius metų....
Pavalgyti gamtoje dabar susiruošiame ne tik savaitgaliais ar po žydinčiomis sakuromis sostinėje prie Neries. Imame pavyzdį iš Vakarų didmiesčių gyventojų ir net pietauti darbo dieną su kolegomis traukiame į artimiausią parką, o patogiuose nešiotis maisto induose atsinešame ne tik sumuštinių....
Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu....
„Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“ – tai legendinio italų kino režisieriaus Federico Fellini žodžiai. Ir iš tiesų, italams makaronai reiškia kur kas daugiau nei įprastą maisto produktą, o geriausi virtuvės šefai ypač vertina jų paprastumą ir kulinarinį potencialą. Makaronus mėgsta daugelis – jie nesudėtingai pagaminami, o paskaninti juos galima tūkstančiais padažų, mėsa, žuvimi, daržovėmis ar jūros gėrybėmis....
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose....
Kalėdos - tai metas, kai galite išlaisvinti savo fantaziją. Skaitytoja Rita dalinasi patarimais, kaip pasidaryti originalius eglutės žaisliukus iš makaronų....
Jeigu mėgstate makaronus, jums pasisekė: galite pagaminti ir labai paprastą, ir prabangų, ir desertinį patiekalą. Ir niekad nenusibostantį, nes makaronų yra daugybė rūšių, o priedų, derančių prie šio produkto, – taip pat begalė. Sunku įsivaizduoti, kas netinka su makaronais. Mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, jūrų gėrybės, žalumynai, įvairūs padažai, kiaušiniai, varškė, sūriai... Nebevardykime, o keliaukime į virtuvę!...
Žinoma, ne ant ausų, o kabiname šaukštais, šakutėmis, lazdelėmis – kaip kam išeina. Aišku tik viena: valgome juos dažnai. Daugelis žinome gražiai skambančių itališkų makaronų ir jų patiekalų pavadinimų. Sunkiau turbūt įvardinti kinų, japonų ar tajų virtuvėse gaminamus, tačiau ir jie mums nebe naujiena. O gal?...
Gruodžio mėnesį Vilniaus universiteto Botanikos sode vyko moksleivių floristinis konkursas „Žiemos švenčių belaukiant“, kuriame vaikai ir jaunimas kūrė įvairius floristinius darbus: kalėdinius žaisliukus, eglutes, koliažus, Advento bei kalėdinius vainikus....
Ar ir jūs po darbo dienos jaučiatės pernelyg pavargę ką nors gaminti? Laisvą vakarą skirkite gamindami „wok“ paruoštukus, kuriuos galėsite užsišaldyti ir skanius pietus ar vakarienę pasigaminsite vos per 5 minutes....
Mąstote, ką pasigaminti savaitgalio pietums, tačiau nenorite per daug išlaidauti? Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad taupu nėra lygu neskanu ar nemaistinga. Pasak jos, pasitelkus planavimo įgūdžius ir žinant, ko dairytis lentynose, taupi vakarienė gali būti įdomi bei skani, o porcija žmogui – nekainuoti ir dviejų eurų....