Nuo klasikinių itališkų spagečių su pomidorų padažu iki įvairiausių netradicinių paruošimo būdų – makaronai tapo mėgstamu pasirinkimu dažnoje virtuvėje. Tačiau, nors makaronų ruošimas atrodo paprastas, daugelis daro klaidas, dėl kurių patiekalas gali prarasti savo nepriekaištingą skonį. Maisto tinklaraštininkė Indrė Denisovienė dalinasi, kaip jų išvengti.
makaronai
Makaronų mėgėjų rasime visame pasaulyje, juos mėgsta ir vaikai, ir suaugę ir jie yra neatsiejama gurmaniškosios virtuvės dalis. Makaronai gelbėja ir tada, kai patenkama į situaciją „nėra ko valgyti“. Ar tai būtų įmantrūs makaronai su trumais, ar klasikinis patiekalas su sūriu, jiems nėra abejingų. Dalinamės populiariu kremiškai žalių makaronų receptu.
Mąstote, ką pasigaminti savaitgalio pietums, tačiau nenorite per daug išlaidauti? Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad taupu nėra lygu neskanu ar nemaistinga. Pasak jos, pasitelkus planavimo įgūdžius ir žinant, ko dairytis lentynose, taupi vakarienė gali būti įdomi bei skani, o porcija žmogui – nekainuoti ir dviejų eurų....
Ar ir jūs po darbo dienos jaučiatės pernelyg pavargę ką nors gaminti? Laisvą vakarą skirkite gamindami „wok“ paruoštukus, kuriuos galėsite užsišaldyti ir skanius pietus ar vakarienę pasigaminsite vos per 5 minutes....
Gruodžio mėnesį Vilniaus universiteto Botanikos sode vyko moksleivių floristinis konkursas „Žiemos švenčių belaukiant“, kuriame vaikai ir jaunimas kūrė įvairius floristinius darbus: kalėdinius žaisliukus, eglutes, koliažus, Advento bei kalėdinius vainikus....
Žinoma, ne ant ausų, o kabiname šaukštais, šakutėmis, lazdelėmis – kaip kam išeina. Aišku tik viena: valgome juos dažnai. Daugelis žinome gražiai skambančių itališkų makaronų ir jų patiekalų pavadinimų. Sunkiau turbūt įvardinti kinų, japonų ar tajų virtuvėse gaminamus, tačiau ir jie mums nebe naujiena. O gal?...
Kai dienos trumpėja ir orai vėsta, vis dažniau norisi šilumos bei komfortiško maisto. O kas gali būti jaukiau už amerikietiškos virtuvės patiekalus? Skanūs ir sotūs valgiai – būtent tai, ko reikia po ilgos darbo dienos. Štai du greitai paruošiami ir itin gardūs amerikietiškos virtuvės receptai, kurie ne tik atstatys jėgas, bet ir praskaidrins nuotaiką.
Makaronai su sūriu – tikriausiai vienas lengviausiai paruošiamų patiekalų, kurį dėl jo paprastumo ir puikaus skonio mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Viena žinomiausių makaronų ir sūrio patiekalų variacijų – JAV išpopuliarėjęs „Mac & Cheese“, kuris savo tąsia tekstūra, sotumu bei populiarumu lenkia net pačius įmantriausius patiekalus. Išbandykite lietuvišką interpretaciją!...
Kai norisi greitai pagaminamų pietų ar vakarienės – dažnas renkasi makaronų patiekalus. Juos pagaminti nesudėtinga, neužima daug laiko, o ir nebrangu. Be to, užsišaldžius mėgstamo naminio makaronų padažo – kvapnų patiekalą pasigaminsite per mažiau nei 10 min. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad makaronai yra lietuvių labai mėgstamas nebrangus produktas, todėl nenuostabu, kad jie dažnai pastebimi ir kasdieniuose jų krepšeliuose....
„Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“ – tai legendinio italų kino režisieriaus Federico Fellini žodžiai. Ir iš tiesų, italams makaronai reiškia kur kas daugiau nei įprastą maisto produktą, o geriausi virtuvės šefai ypač vertina jų paprastumą ir kulinarinį potencialą. Makaronus mėgsta daugelis – jie nesudėtingai pagaminami, o paskaninti juos galima tūkstančiais padažų, mėsa, žuvimi, daržovėmis ar jūros gėrybėmis....
Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu....
Pavalgyti gamtoje dabar susiruošiame ne tik savaitgaliais ar po žydinčiomis sakuromis sostinėje prie Neries. Imame pavyzdį iš Vakarų didmiesčių gyventojų ir net pietauti darbo dieną su kolegomis traukiame į artimiausią parką, o patogiuose nešiotis maisto induose atsinešame ne tik sumuštinių....