Pavalgyti gamtoje dabar susiruošiame ne tik savaitgaliais ar po žydinčiomis sakuromis sostinėje prie Neries. Imame pavyzdį iš Vakarų didmiesčių gyventojų ir net pietauti darbo dieną su kolegomis traukiame į artimiausią parką, o patogiuose nešiotis maisto induose atsinešame ne tik sumuštinių....
makaronai
Nuo A iki Z
Ar ir jūs po darbo dienos jaučiatės pernelyg pavargę ką nors gaminti? Laisvą vakarą skirkite gamindami „wok“ paruoštukus, kuriuos galėsite užsišaldyti ir skanius pietus ar vakarienę pasigaminsite vos per 5 minutes....
Gruodžio mėnesį Vilniaus universiteto Botanikos sode vyko moksleivių floristinis konkursas „Žiemos švenčių belaukiant“, kuriame vaikai ir jaunimas kūrė įvairius floristinius darbus: kalėdinius žaisliukus, eglutes, koliažus, Advento bei kalėdinius vainikus....
Kalėdos - tai metas, kai galite išlaisvinti savo fantaziją. Skaitytoja Rita dalinasi patarimais, kaip pasidaryti originalius eglutės žaisliukus iš makaronų....
Jeigu mėgstate makaronus, jums pasisekė: galite pagaminti ir labai paprastą, ir prabangų, ir desertinį patiekalą. Ir niekad nenusibostantį, nes makaronų yra daugybė rūšių, o priedų, derančių prie šio produkto, – taip pat begalė. Sunku įsivaizduoti, kas netinka su makaronais. Mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, jūrų gėrybės, žalumynai, įvairūs padažai, kiaušiniai, varškė, sūriai... Nebevardykime, o keliaukime į virtuvę!...
Mąstote, ką pasigaminti savaitgalio pietums, tačiau nenorite per daug išlaidauti? Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad taupu nėra lygu neskanu ar nemaistinga. Pasak jos, pasitelkus planavimo įgūdžius ir žinant, ko dairytis lentynose, taupi vakarienė gali būti įdomi bei skani, o porcija žmogui – nekainuoti ir dviejų eurų....
Makaronai su sūriu – tikriausiai vienas lengviausiai paruošiamų patiekalų, kurį dėl jo paprastumo ir puikaus skonio mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Viena žinomiausių makaronų ir sūrio patiekalų variacijų – JAV išpopuliarėjęs „Mac & Cheese“, kuris savo tąsia tekstūra, sotumu bei populiarumu lenkia net pačius įmantriausius patiekalus. Išbandykite lietuvišką interpretaciją!...
„Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“ – tai legendinio italų kino režisieriaus Federico Fellini žodžiai. Ir iš tiesų, italams makaronai reiškia kur kas daugiau nei įprastą maisto produktą, o geriausi virtuvės šefai ypač vertina jų paprastumą ir kulinarinį potencialą. Makaronus mėgsta daugelis – jie nesudėtingai pagaminami, o paskaninti juos galima tūkstančiais padažų, mėsa, žuvimi, daržovėmis ar jūros gėrybėmis....
Nuo klasikinių itališkų spagečių su pomidorų padažu iki įvairiausių netradicinių paruošimo būdų – makaronai tapo mėgstamu pasirinkimu dažnoje virtuvėje. Tačiau, nors makaronų ruošimas atrodo paprastas, daugelis daro klaidas, dėl kurių patiekalas gali prarasti savo nepriekaištingą skonį. Maisto tinklaraštininkė Indrė Denisovienė dalinasi, kaip jų išvengti.
Italai šį makaronų patiekalą vadina pasta carbonara. Tai vienas iš daugelio būdų skaniai paruošti spagečius....
Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu....
Kai dienos trumpėja ir orai vėsta, vis dažniau norisi šilumos bei komfortiško maisto. O kas gali būti jaukiau už amerikietiškos virtuvės patiekalus? Skanūs ir sotūs valgiai – būtent tai, ko reikia po ilgos darbo dienos. Štai du greitai paruošiami ir itin gardūs amerikietiškos virtuvės receptai, kurie ne tik atstatys jėgas, bet ir praskaidrins nuotaiką.