Tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės. Tikriausiai kiekvienas jas pirmiausiai patieks prie pagrindinės šio metų laiko sriubos – šaltibarščių. O tuomet verta pasinaudoti naujomis idėjomis nebrangiems, greitiems ir labai skaniems receptams. Štai, keletas idėjų....
bulvių receptai
Vokietija ir Ispanija garsios ne tik savo ilgametėmis futbolo tradicijomis bei žvaigždėmis, bet ir nacionalinėmis virtuvėmis. Kulinarijos ekspertai kviečia futbolo šventės proga pasigaminti skaniausius ispaniškus ir vokiškus patiekalus bei nuspręsti, kurios šalies virtuvė laimėtų skonių dvikovoje....
Maloniai saldžios, šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Kai jų skanumas pačiame pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis....
Varškės ir bulvių galima rasti kone kiekvieno tautiečio virtuvėje. Ir nors dažniausiai iš šių produktų gaminami skirtingi patiekalai, tačiau kartu iš šių produktų gaminami valgiai ne tik vienas kitą puikiai papildo, bet ir sukuria itin gardžią skonių dermę. Pasak kulinarijos meistrų, pasirūpinus pusriebe varške ir lietuviškomis šviežiomis bulvėmis, galima prisiminti nostalgiją keliančius šių dviejų produktų valgių skonius ir pigiai paruošti net tris skirtingus patiekalus, kurių užteks visai savaitei.