Atrodytų, viską padarėte teisingai: išauginote puikios kokybės bulves, laiku jas surinkote, derlių išdžiovinote ir sudėjote į vietą, kur jas ketinate laikyti žiemą. Kai bebūtų keista, dėl jums nežinomos priežasties dalis derliaus buvo sugadinta. Kas gi nutiko bulvėms? Kokios klaidos padarytos derliaus laikymo metu ir kaip jų išvengti ateityje?...
bulvių laikymas
Ištisai bulvės pradedamos kasti tik visiškai subrendusios — rugsėjo mėnesį. Geriausia kasti sausu oru. Jei bulvės nukastos drėgnos ir žemėtos, susidaro palankios sąlygos ligų sukėlėjams – grybams ir bakterijoms – vystytis. Ekspertas dalinasi naudingais patarimais apie bulvių kasimą ir teisingą jų laikymą bei vartojimą.
Atėjus bulvių sezonui, ši daržovė tampa viena pagrindinių maisto produktų mūsų virtuvėse, todėl svarbu žinoti, kaip jas laikyti, kad išliktų šviežios ilgiau. Tinkamas bulvių laikymas ne tik apsaugo jas nuo gedimo, bet ir išlaiko skonį bei tekstūrą.