Iš riešutų ir augalų sėklų pagamintais aliejais galima gardinti ne tik salotas, bet ir vartoti kaip maisto papildus – tai vienas tyriausių riebiųjų rūgščių šaltinių, gausus mūsų organizmui būtinųjų medžiagų. Visgi, jei tokiuose aliejuose gruzdinsime bulvytes ar čirškinsime sprandinę, jie gali tapti mums itin žalingi, pasakoja dietologas. ...
aliejus salotoms
Nuo A iki Z
Kai nesinori salotų: ekspertės TOP paslaptys, kaip save sudominti salotomis ir šviežiomis daržovėmis
Sauja šviežių, traškių salotų lapų – maistinga, tačiau galbūt ne kiekvieną įkvepia valgyti sveikiau. Visgi vos keli kūrybingai pasitelkti priedai jas pakylės į tokį patiekalą, kuriam bus sunku pasakyti „ne“. Raktas į genialias nebrangias salotas gali būti tiek valgomos gėlės, tiek namuose patobulintas aliejus ar naujos rūšies žalumynai. Maisto ekspertė atskleidžia, kaip teisingai gaminti salotas, ir kokius triukus įtraukti į mitybą, kad salotų suvalgytume daugi...